top of page
  • Фото автораTMC SCHOOL UKRAINE

Лінії Sen Sib та Аюрведичні канали - Чакри

Оновлено: 26 вер. 2023 р.


Чакры - Жизненная Энергия

"Чакри" - це поняття з індійської духовної традиції, особливо знаного в системі йоги та тантризму. Це енергетичні центри в тілі, які, за віруваннями, забезпечують рух Prana (Життєвої Енергії) через організм.


У Тайському Традиційному Масажі об'єдналася Індійська філософія Теорії Життєвої Сили (Енергії) та 5 Елементів життя - ЧАКРИ, які мають між цими двома вченнями тісний зв'язок. Походження священних Енергетичних Ліній Sen Sib у Тайському масажі було невідомо, але вони були записані у стародавніх текстах, складених на початку ери Династії Chakri. Це вчення про Лінії Sen Sib містив дані, які розповідали про індійські Ведичні знання про каналах Життєвої Сили, або 72 000 Nadis ("Канали" з індійської), які потребують регулярного опрацювання, щоб уникнути будь-якого блокування або застою.

Відповідно до Ведичного Вчення, людина має Астральне тіло та Фізичне. Фізичне тіло, має мозок, який пов'язаний зі спинним мозком через 31 пару спинних нервів. Отже, Астральне тіло є джерелом сили для Фізичного тіла. Астральна нервова система переносить потік Життєвої Енергії (Prana), своїм каналам (Лініям Sen Sib в Тайському Традиційному Масажі).

У Тайському Традиційному Масажі, Лінія Sen Sib 3 -Sushumna – головний астральний стрижень життя. Вона контролює основну функцію елементів Життя, які створюють і підтримують фізичне тіло. Лінія Sen Sib Sushumna простягається від чакри Muladhara вздовж центру тіла від куприка до мозку.

Лінія Sen Sib 1 - Ida та Лінія Sen Sib 2 –Pingala - це два допоміжні Лінії Sen Sib для Sushumna. Лінія Sen Sib 1 -Ida проходить вздовж лівої сторони, а Лінія Sen Sib 2 - Pingala праворуч. Ці Лінії Ida та Pingala є найголовнішими з 72,000 єнергетичних Каналів, які становлять первинні канали Астральної симпатичної нервової системи. Ці нервові системи контролюють симпатичну нервову систему фізичного тіла. Згідно Веди, дві Лінії - Ida та Pingala, пробігають хрест-навхрест всі Канали в кожній Чакре, чергуючи Потік Енергії, поки не зустрінуться у Чакре Третього Ока – Ajna.

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page